Πανεύκολο cheesecake, με κύριο υλικό αυτό που όλοι λατρεύουμε: την πραλίνα. Βελούδινο στην υφή, με υπέροχη βάση μπισκότου και ανάλαφρη κρέμα. Όσο εύκολα φτιάχνεται, τόσο εύκολα τρώγεται!
Η παρακάτω συνταγή είναι μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, με μικρές παραλλαγές.
Συστατικά
Για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας της προτίμησης σας
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
- 600 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάζ
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για το σερβίρισμα(προαιρετικά)
- πουράκια, σοκολάτας
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση:
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας, το βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.
Για τη γέμιση:
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
- Απλώνουμε πάνω από τη βάση και λειαίνουμε την επιφάνειά της.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Για τη γκανάζ:
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την πραλίνα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ λεπτό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Απλώνουμε πάνω από το cheesecake και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε με τα πουράκια και με φύλλα δυόσμου ή επίσης αν θέλετε με τριμμένο μπισκότα και φρούτα.