Χρειάζεστε γύρω στα 50 λεπτά για να φτιάξετε αυτή την γευστικότατη χορτόπιτα, η οποία θα σας εντυπωσιάσει με την ιδιαιτέρως γεμάτη γεύση της και τα πλούσια αρώματα της. Αυτά τα αρώματα από τα χόρτα του χωριού είναι που θα σου πάρουν το μυαλό…
Υλικά
- 1 ½ κιλό ψιλοκομμένα χόρτα (πράσο, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθος, καυκαλήθρες, παπαρούνες)
- 1 φλιτζάνι τραχανά
- ½ φλιτζάνι ανθότυρο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. αλάτι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας απλό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
- Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου και στρώνουμε δύο φύλλα κρούστας. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο (ΟΧΙ με πινέλο… θα μάθετε παρακάτω το μυστικό μας), στρώνουμε ακόμα δύο φύλλα, φροντίζοντας να εξέχουν από το ταψί και ξαναραντίζουμε. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά. Μέχρι στιγμής, θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει 6 φύλλα.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα, αφού τα έχουμε πλύνει καλά, και ρίχνουμε τα αναγραφόμενα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνοντας με την ίδια διαδικασία ακόμη τέσσερα φύλλα. Στρώνουμε και το πέμπτο φύλλο, ραντίζοντας με ελαιόλαδο και νερό.
- Στο τέλος στρίβουμε προς τα μέσα όλες τις άκρες που εξέχουν .
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις γωνίες και χαράζουμε σε κομμάτια κατά μήκος.
Tip: Δεν λαδώνουμε ΠΟΤΕ με πινέλο, ώστε η πίτα μας να διατηρηθεί τραγανή, αφότου την βγάλουμε από τον φούρνο.