Για 26 κομμάτια:
Υλικά
- 320 γρ. μπισκότα OREO
- 200 γρ. τυρί κρέμα (κατά προτίμηση το Philadelphia με 12% λιπαρά)
- 250 γρ. κουβερτούρα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, για να σφίξει.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια με διάμετρο περίπου 2,5 εκ. και τα ακουμπάμε σε μια λαδόκολλα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κυλάμε τα μπαλάκια στην κουβερτούρα και τα τοποθετούμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα, μέχρι να κρυώσει εντελώς η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
- Είμαστε έτοιμοι, να δοκιμάσουμε τα καταπληκτικά τρουφάκια μας.
TIPS
- Για την συγκεκριμένη συνταγή, δεν είναι απαραίτητο το μίξερ. Η διαδικασία γίνεται και με tα χέρια.
- Η λιωμένη κουβερτούρα πρέπει να είναι τόσο ζεστή, ώστε να μπορούμε να κυλήσουμε σε αυτή τα μπαλάκια, αλλά παράλληλα και τόσο κρύα, ώστε να μην τα μαλακώσει και επηρεάσει το σφαιρικό τους σχήμα.
Stress wouldn’t be so hard to take if it was covered in delicious CHOCOLATE…