Σε συνεργασία με τη Διατροφολόγο Μαρία Μεντζέλου και με αφορμή το βαζάκι με τη λιαστή ντομάτα που μας δόθηκε στην πανέμορφη Μήλο, αποφασίσαμε να δούμε τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρει η λιαστή ντομάτα. Ας την γνωρίσουμε λοιπό καλύτερα:
- Αυτό που κάνει ο ήλιος είναι να φέρνει στην επιφάνεια τα φυσικά γλυκαντικά της.
- Ένα φλιτζάνι λιαστές ντομάτες αντιστοιχεί σε 139 θερμίδες, 7.6 γραμμάρια πρωτεΐνες και 1.6 γραμμάρια λιπαρά.
- Κάθε μερίδα έχει συνολικά 30 γρ. υδατάνθρακα, εκ των οποίων τα 6.6 γρ. είναι φυτικές ίνες.
- Επιπλέον, παίζουν καίριο ρόλο στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και στην προαγωγή του αισθήματος του κορεσμού.
- Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης Κ και νιασίνης.
- Πλούσια σε αντιοξειδωτικά μιας και είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και C, που έχουν αντιοξειδωτική δράση.
Όλα τα παραπάνω μας χρειάζονται στην καθημερινότητα μας…. Αλλά ξέρετε το πού; Για να δούμε:
- Χρειάζεσαι μαγνήσιο για την υγεία των οστών και την ρύθμιση των ενεργειακών σου επιπέδων.
- Χρειάζεσαι κάλιο για την ρύθμιση της νευρικής λειτουργίας και για τη διατήρηση της ηλεκτρολυτικής ισορροπίας.
- Χρειάζεσαι βιταμίνη Κ για την υγεία των οστών και την πήξη του αίματος,
- Χρειάζεσαι νιασίνη για τη λειτουργία του μεταβολισμού και την φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία.
Και τώρα ήρθε η δική μας σειρά να σου πούμε πώς μπορείς να την καταναλώσεις.
Πρόσθεσε τη σε sandwich , τορτίγια, σε διάφορες μαρινάδες, σε όλες τις κόκκινες σάλτσες και σαφέστατα στις σαλάτες…