Αυτή η τάρτα είναι έτοιμη σε 30 λεπτά… Αν την φτιάξετε μια φορά, μετά θα την φτιάχνετε συνέχεια χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι νοστιμότατη και πολύ εύκολη στο να την φτιάξεις. Έχει όμως ένα κακό…. τρώγεται γρήγορα…
Υλικά
- 330 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα υγείας
- 1 κεσέ φράουλες
- 1 κρέμα γάλακτος (220 ml )
- 240 γρ. βούτυρο (περίπου ½ κούπα)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε μια ταρτιέρα.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με τα τριμμένα μπισκότα. Το απλώνουμε στην ταρτιέρα μας ομοιόμορφα, βάζοντας και μείγμα μπισκότου στα τοιχώματα. Μόλις το κάνουμε αυτό βάζουμε τη βάση μας για λίγο στο ψυγείο.
- Κόβουμε σε κομμάτια τις σοκολάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπόλ.
- Έπειτα σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, για να ζεσταθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν θέλουμε να βράσει!!!
- Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στις σοκολάτες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω από τη βαση μπισκότου και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο, ώστε να παγώσει και η σοκολάτα μας.
- Τέλος, πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε την τάρτα μας από το ψυγείο και τοποθετούμε με ωραίο τρόπο τις φράουλες.
Προαιρετικά μπορείτε από πάνω να ρίξετε τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.