Η συνταγή αυτή ήταν ιδέα της Διατροφολόγου Μαρίας Μεντζέλου και πιστέψτε μας είναι νοστιμότατη, γρήγορη και με ζηλευτές πρώτες ύλες.
Σκιουφιχτά με χαρούπι by tofilema
Yλικά
- 250 γρ. σκιουφιχτά με χαρούπι Melko
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας με ξηρό ανθότυρο Ρεθύμνης Μανούσος
- 150 γρ. μανιτάρια
- 2 κ.σ. μυζήθρα για γαρνίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. (Προσοχή στα ζυμαρικά μας !!!)
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
- Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με τη μυζήθρα (προαιρετικά).
Nutrition Tips
Επιλέγουμε το χαρούπι, γιατί η σάρκα του είναι πλούσια σε:
- Πρωτεΐνη και φυτικές ίνες
- Μέταλλα, όπως ασβέστιο, χαλκό , φώσφορο, μαγγάνιο και κάλιο
- Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β2, Β3, Β6 αλλά και βιταμίνη Α.