Συστατικά
- 200 γρ. κοτόπουλο
- ½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- ½ κ.γ σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. λάδι
- ½ λεμόνι
- 1 μπρόκολο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ανάβουμε τη φωτιά.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια. Το πλένουμε πάρα πολύ καλά, ρίχνοντας στην τελευταία πλύση λίγο ξύδι. Τέλος το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Δεν το αφήνουμε να βράσει πολύ, γύρω στα 7-10 λεπτά. Το μπρόκολο πρέπει να είναι πράσινο και λίγο σκληρό, όμως πάντα δοκιμάζουμε.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε πλατιά κομμάτια, το πλένουμε και ρίχνουμε τη σκόνη μουστάρδας, πάπρικας και σκόρδου και τη ποσότητα λαδιού που αναγράφεται. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μόνο όταν έχει κάψει. Τα δύο πρώτα λεπτά το αφήνουμε και έπειτα γυρνάμε με μια σπάτουλα συνεχώς το κοτόπουλο για να μην αρπάξει, ώστε να ψηθεί σωστά.
- Τέλος, ρίχνουμε λίγο νεράκι, για να ψηθεί το κοτόπουλο και να είναι μαλακό. Όταν πιει όλα τα ζουμιά, τότε στύβουμε μισό λεμόνι, βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέσα στο τηγάνι για δύο λεπτά.
Σερβιριστείτε και απολαύστε ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα χωρίς τύψεις!