Ικαρία

Το νησί της μακροζωίας και των ανατροπών, όπως αναφέρουν κάποιοι… Ας δούμε λοιπόν, τι συναντήσαμε σε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό νησί.

Είχαμε την τύχη να μας φιλοξενήσουν οικογενειακοί φίλοι. Μέσα σε όλο αυτό όμως υπήρχε και μια έκπληξη για εμάς (και εννοείται πως ήταν ευχάριστη). Παράλληλα, σε αυτό το όμορφο νησιώτικο σπίτι έμεναν και οι γονείς των φίλων μας. Αυτό για εμάς ήταν ένα μεγάλο μάθημα, νέες γνώσεις, γεύσεις, εμπειρίες, το πώς πρέπει να δουλεύεις για  κάτι, για το πώς πρέπει να αγαπάς και να νοιάζεσαι… και πάνω από όλα » το μεράκι»…. Ακουγόμαστε συνηθισμένοι, αλλά είναι το κλειδί για να συνειδητοποιήσεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένος.

Αυτοί οι άνθρωποι, έχουν άμεση επαφή με πρώτες ύλες. Τρελαινόμαστεεεε…… και το ξέρετε. Ξυπνούσαμε το πρωί ερχόταν η κα Ελένη και μας έλεγε: «Παιδιά μου, σηκωθείτε σας έχω φτιάξει πρωινό». Θα αναρωτιέστε τώρα τι πρωινό….. Φρέσκα αυγουλάκια, δύο ειδών μαρμελάδες (ροδάκινο, βατόμουρο ), ζυμωτό ψωμάκι, χυμούς και πολλά άλλα που δεν πάει το μυαλό σας. Και ναι, όλα αυτά ήταν δικής τους παραγωγής. Όπου, πας όμως έχεις και κάποιες αδυναμίες. Η αδυναμία μου αυτή, ήταν ο κος Ζαχαρίας. Απίστευτος και αβάρετος άνθρωπος. Όλη μέρα κάτι έκανε. Τα αμπέλια, οι ντομάτες, οι κολοκύθες….. όλα περνούσαν από τα χέρια του. Φτιάχνει πελτέ ντομάτας… Τι άλλο πια?

Που να φάτε στην Ικαρία: (βασικό chapter του άρθρου…)

  • Μέλισσα στα Θερμά :

Θα φας απίστευτο μιλφέιγ και κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι. Αλλά καλύπτουν όλα τα γούστα, ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε τέτοιου είδους γλυκά. Βάφλα με όσες μπάλες παγωτό θες  (ας μην περιοριστούμε)….

  • ΣΤΟΥ ΛΥΓΕΡΗ στην Ακαμάτρα :

Κάτι φανταστικό που θα συναντήσεις αν πας στην Ικαρία είναι το εξής: Αν πας για τσίπουρα σου φέρνουν μεζέ, όπως και να χει. Μεζέ Μεζέ…. Η φάση είναι σαν να έχεις παραγγείλει κανονικά. Εκεί είναι που τους αγαπάς ακόμα περισσότερο. Άνθρωπο που τρώει να μην το φοβάσαι έλεγε η γιαγιά μου…. BIG TRUTH…

Όπου και αν πας, ό,τι και αν κάνεις μην ξεχάσεις να πιεις την υπέρτατη μπύρα…. «ΙΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ». Υπέρτατη όμως….

Εντάξει, οκ, δεν σας είπαμε και πάρα πολλά, αλλά προσπαθήσαμε να σας πούμε τα καλύτερα. Αν έχετε γνωστό να πάτε στην Ικαρία, θα περάσετε ξεχωριστά. Δεν θέλουμε βέβαια να παραλείψουμε τις πανέμορφες πλατείες που έχει, που μπορείς να πιεις τον καφέ σου, τα τσίπουρα σου, τα κρασιά σου και ότι άλλο θελήσεις.

MUST της Ικαρίας είναι τα πανηγύρια, αλλά αυτό φαντάζομαι το γνωρίζετε ήδη…

Να πάτε οπωσδήποτε, για να καταλάβετε πως πρέπει να ζείτε… την απλότητα της διασκέδασης.

Η ομάδα του Eggastronomy , προσπάθησε για τις καλύτερες μελλοντικές σας διακοπές στην Ικαρία. Και πού ξέρεις μπορεί να τα πούμε και από κοντά σε αυτό το πανέμορφο νησί

Thanks Visit Greece.

Advertisement